Ти не си сам. COVID Поддршка VT е тука да помогнеме.

COVID Поддршка VT им помага на луѓето да се справат со пандемијата преку образование, емоционална поддршка и врски со услуги во заедницата кои промовираат еластичност, зајакнување и закрепнување.

Повикајте советник за поддршка на КОВИД на 2-1-1 (866-652-4636), опција # 2.

Советници за поддршка, понеделник-петок, од 8 до 6 часот.
Повиците за поддршка се доверливи и бесплатни.

Работилници за подобрување на здравјето и здравјето.

Научете стратегии за грижа за себе на забавен и интерактивен начин.
Разновидни денови и времиња понудени.

Ресурси за домување во Вермонт

Најдете ресурси за помош за домување низ Вермонт. Имајте предвид дека програмите се предмет на промена, а оваа информација е ажурирана од 11.

Ресурси за храна за Вермонтери

Најдете ресурси за помош во храна низ Вермонт. Имајте предвид дека програмите се предмет на промена, а оваа информација е ажурирана од 11.

Родителство преку КОВИД

Вашата листа за родителство за дневен престој, активности, враќање на училиште, корисни совети и други семејни ресурси.

Вермонт за вработување ресурси

Ресурси за поднесување барање за невработеност, информации за спорови или прекршувања на работното место, барање за вработување, континуирано образование и развој на кариерата.

COVID Поддршка VT Најнови објави на блогови

Ковид позитивен? Управување со анксиозноста во изолација

Ковид позитивен? Управување со анксиозноста во изолација

Како што варијантата Омикрон се пробива низ државата, повеќе жители на Вермонд се наоѓаат себеси или некој член на семејството позитивно тестиран за Ковид. Што тогаш? Еве неколку практични упатства од клиничкиот психолог за COVID Support VT, Кет Брнс.

прочитај повеќе
Омикрон кај децата: Што родителите треба да знаат

Омикрон кај децата: Што родителите треба да знаат

Со оглед на тоа што варијантата Омикрон брзо се шири низ целата земја и болниците забележуваат рекорден број на деца болни од Ковид, родителската лутина се зголеми во чекор. Клучно е да се добијат вистинските информации. Неодамнешното емитување прашања и одговори во живо од здравствениот систем на Универзитетот во Вермонт помогна да се расветли како Омикрон влијае на најголемата болница во Вермонт.

прочитај повеќе

Вермонт и национално ажурирање на КОВИД

Линија за кризни текстови

Бесплатно, доверливо советување со кризи, 24/7

Во рамките на текстот „ВТ“ во САД до 741741.

Посетете го Линија за кризни текстови за опции надвор од САД
Ако ова е итна медицинска помош, јавете се на 9-1-1.

COVID Поддршка VT

Помагајќи ви да се справите со пандемијата преку здравствена и велнес поддршка.

Чањо

Песна за вакцината КОВИД-19 на свахили со англиски превод.

Авторски права 2021 KeruBo Music Productions. Сите права се контролирани и администрирани од КЕРУБО.

Сите сме заедно во ова.

Истражете ја нашата страница за да дознаете повеќе за вашите предизвикувачи на стрес, како да управувате со вашиот стрес и што да правите ако вие или некој за кој се грижите, имате потреба од поголема поддршка.

Дали ви треба поддршка или идеи за тоа како да управувате со вашиот стрес?

Одвојте момент да размислите за тоа, почнувајќи да ги разбирате вашите стресни фактори.

Брзи ресурси

Центри за контрола и превенција на болести насоки

Справување со стресот | ПОСЕТА

c

SAMHSA: Администрација за злоупотреба на супстанции и услуги за ментално здравје

Справување со стресот за време на епидемии на заразни болести |   PDF

Застанете, дишете и размислете

Вермонт оддел за упатство за ментално здравје

Стресот и вашето ментално здравје |  PDF

Добијте го нашиот билтен за поддршка на COVID

Поддршка на Вермонтерите да водат здрав и задоволителен живот заедница по заедница.

E-mail: Info@COVIDSupportVT.org

КАНЦЕЛАРИЈА: 802.828.7368

Добијте го нашиот билтен за поддршка на COVID

Кој сме ние

COVID Поддршка VT им помага на луѓето да се справат со пандемијата преку образование, емоционална поддршка и врски со услуги во заедницата кои промовираат еластичност, зајакнување и закрепнување.

Поддршка на Вермонтерите да водат здрав и задоволителен живот заедница по заедница.

E-mail: Info@COVIDSupportVT.org

КАНЦЕЛАРИЈА: 802.828.7368

Сподели