За Тоше

Фотографија на состанокот за зумирање на тимот КВИД ВТ

за нас

Тимот за поддршка на КОВИД VT е посветен тим од членови на заедницата собрани да ги решат емоционалните потреби на нашите локални Вермонтери за време на пандемијата. Нашиот тим е составен од професионалци кои имаат експертиза во менталното здравје, јавното образование и свесност и знаење за прашањата и ресурсите поврзани со КОВИД.

Ние нудиме помош преку едукација, емоционална поддршка и врски со службите во заедницата кои промовираат еластичност, зајакнување и закрепнување. Програмата е администрирана од Одделот за ментално здравје во Вермонт, Партнери за грижа во Вермонт и заедно со други услуги во заедницата во нашата држава. Грант финансиран од ФЕМА.

Запознајте го нашиот тим

Д-р Кетрин Е. Барнс.

Д-р Кетрин Е. Барнс.

Клинички супервизор

 

Д-р Кет Брнс. е лиценциран доктор на психолог во државата Вермонт и е директор за квалитет, партнери за грижа за ВЦН / Вермонт.

Таа е директор за квалитет за партнери за грижа во Вермонт (VCP) од 2015 година, поддржувајќи ги напорите и методологиите за подобрување на квалитетот низ мрежата VCP кои се координирани со активностите на државните партнери. Пред VCP, Кет работеше во системот на назначена агенција Вермонт од 1997 година во различни улоги во клиниката и лидерството.

Кет има искуство во обезбедување клиничка нега на деца и семејства во интегрирани средини за грижа, училишта, домови и во заедницата и во моментов е практичен независен психолог кој обезбедува интегрирана нега во амбиент за детска примарна здравствена заштита.

Кет обезбеди обука низ државата за практичари за ментално здравје и образование во заедницата, како и беше инструктор на Државниот колеџ Johnонсон, Универзитетот во Вермонт и во Програмата за ментално здравје во заедницата за дипломирани студенти и додипломци кои студираат психологија и сродни области .

Кет се стекна со докторат. во психологија за развој и магистер по психологија на Универзитетот во Вермонт и магистер по образовна психологија од Универзитетот во Колорадо во Болдер.

Александра Карамбелас

Александра Карамбелас

Директор на проектот

 

Алекс има страст за понатамошни непрофитни иницијативи засновани врз кампањи и заедница кои ја воздигнуваат и ја поддржуваат нашата заедница во Вермонт. Особено, Алекс го цени застапувањето во име на ранливото население кое историски се соочувало со бариери за поддршка на услугите. Оваа леќа ја водеше работата на Алекс како советник за поддршка преку COVID поддршка VT, пред нејзиното назначување за Проектен менаџер на програмата.

Во 2016 година, Алекс го имаше животното искуство во работењето за претседателската кампања во Берни Сандерс и ја продолжи својата улога како координатор, организатор и регионален директор за разни изборни, непрофитни и кампањи во заедницата во Вермонт и на североисток. Таа работи како организатор на заедницата во своето слободно време, помагајќи во напредувањето на иницијативите насочени кон расната правда.

Алекс има додипломски студии на Универзитетот во Вермонт и студира Правен факултет на североисточен универзитет есента 2022 година. Таа планира да користи диплома за јавен интерес за да им служи на недоволно застапените.

Алекс пишува и чита поезија и фикција и има страст кон музиката во живо. Таа моментално живее во Бурлингтон со нејзиниот партнер и има среќа да ја добие неверојатната поддршка од нејзината сестра близначка и мајката.

Сесилија Хејс

Сесилија Хејс

Советник за поддршка

 

Сесилија е посветена, вредна и сакана мајка. Таа се преселила во Вермонт во 2009 година за да заврши практикантска работа, а шестмесечното искуство на колеџ се претвори во нејзино градење живот подалеку од семејството за да одгледа еден сопствен. Оттогаш, таа го нарече ВТ „дома“.

Сесилија работеше во различни улоги во минатото, вклучително и работејќи за една авиокомпанија, каде што требаше да патува низ светот и да учи за многу различни култури. Работела и како пара-едукатор со деца со посебни потреби. Својата диплома за социјална работа ја заработи од колеџот Шамплен за време на пандемија, додека предаваше шпански за школскиот округ Бурлингтон. Таа исто така волонтираше како учител за учење англиски јазик во Мерси Конекшнс, и заврши повеќе од 400 часа Теренски практики со Партнерство за обука на детска благосостојба на Универзитетот во Вермонт.

Меган Кастнер

Меган Кастнер

Советник за поддршка

 

Меган има природен повик да поддржува други, што е истакнато од нејзиното потекло во човечките ресурси, обука и развој и услугата за клиенти. Страста на Меган за социјална правда и работа на еднаквост е насочена и во нејзиниот личен и професионален живот. Таа е особено страствена за правичното вработување, расната правда, прашањата за ЛГБТК + и пристапноста.

Меган неодамна дипломираше на диплома за човечки услуги на Државниот универзитет во Колорадо и планира да продолжи со магистратура по советување.

Во 2014 година, Меган се пресели од својата родна држава Охајо во Јужен Бурлингтон, Вермонт. Во моментов таа живее во Хинсбург со нејзиниот сопруг и три мачки. Во слободното време, Меган ужива во широк спектар на хоби. Нејзините омилени векови вклучуваат уметност на влакна (особено везење и плетење), вежбање на нејзините музички вештини и поминување време во природа. Таа исто така ужива да студира историја и митологија.

Нејт Реит

Нејт Реит

Советник за поддршка

 

Нејт има позадина навлезена во музика, менторство и личен развој. Овластен како тренер за трансформација во животот преку Институтот за храбро размислување, тој ги помина последните две години помагајќи им на поединци низ целата земја да ги надминат внатрешните и надворешните предизвици и да најдат поголемо исполнување во нивните животи. Служел 7 летни сесии како тинејџерски советник во Музичкото училиште Кинхавен и волонтирал во Центарот за мир и правда ВТ. Тој исто така е професионален тромбонист, заработувајќи БМ од Музичката школа Истман во 2009 година.

Светски патник, Нејт со години играше на крстаречки бродови, истражувајќи нови земји и формирајќи пријателства со луѓе од многу различни култури. Livedивееше и во Сан Франциско и во Newујорк пред да се насели во Вермонт во 2014 година. По неколку последни години далеку, Нејт повторно се пресели во областа на северниот дел на Вермонт. Тој е неизмерно благодарен што се врати во прекрасната држава Грин Маунтил, сè уште неговото омилено место во светот.

Добијте го нашиот билтен за поддршка на COVID

Поддршка на Вермонтерите да водат здрав и задоволителен живот заедница по заедница.

E-mail: Info@COVIDSupportVT.org

КАНЦЕЛАРИЈА: 802.828.7368

Добијте го нашиот билтен за поддршка на COVID

Кој сме ние

COVID Поддршка VT им помага на луѓето да се справат со пандемијата преку образование, емоционална поддршка и врски со услуги во заедницата кои промовираат еластичност, зајакнување и закрепнување.

Поддршка на Вермонтерите да водат здрав и задоволителен живот заедница по заедница.

E-mail: Info@COVIDSupportVT.org

КАНЦЕЛАРИЈА: 802.828.7368

Сподели