Блог на COVIDSupportVT

Блог за гости: Стигма што убива

Блог за гости: Стигма што убива 

Александрија „Лекси“ Лакост, 17, е 12-то одделение на академијата Бур и Бартон во Манчестер, Винт. Таа преживеала обид за самоубиство кога била во осмо одделение. Таа сега им помага на другите тинејџери кои се борат со предизвиците за менталното здравје да разберат дека не се сами и како да најдат помош.

прочитај повеќе
Конференцијата ја испитува самогрижата и отпорноста на заедницата

Конференцијата ја испитува самогрижата и отпорноста на заедницата

Експертот за обновување на траума и иден претседател на Американското психолошко здружение, д-р Тема Брајант, ќе го даде главниот збор за овогодинешната виртуелна VCP конференција, Одиме напред заедно 2022: Промовирање на отпорност низ сложени времиња. Пријавувањето е отворено за бесплатната онлајн конференција на 10 март.

прочитај повеќе
Музиката како алатка за благосостојба

Музиката како алатка за благосостојба

Дали музиката ви помага да се опуштите или да се ослободите од стресот? Дали сакате да научите едноставни начини како да го продлабочите вашиот ангажман со музиката за да ја поддржите вашата секојдневна благосостојба? Придружете се на COVID Support VT за бесплатна виртуелна работилница за истражување на музиката како алатка за благосостојба.

прочитај повеќе
Пет причини поради кои целите не успеваат

Пет причини поради кои целите не успеваат

Како се одржува вашата новогодишна резолуција? Дали направивте еден? Ако сте го направиле, дали е тоа реално, од гледна точка на ретроспектива? Научете како да правите цели кои се залепени во новата неделна работилница за Поставување цели на COVID Support VT.

прочитај повеќе
Денот на застапување за ментално здравје ги нагласува локалните гласови

Денот на застапување за ментално здравје ги нагласува локалните гласови

На Денот на застапување за ментално здравје, годишен настан веќе седум години, луѓето кои се справуваат со предизвиците за менталното здравје можат да ги раскажат своите приказни на луѓе кои имаат моќ да направат разлика. Бека Балинт одговара на двете категории.

прочитај повеќе
Надвор од лифтот: Зимски спортови за останатите од нас

Надвор од лифтот: Зимски спортови за останатите од нас

За некои од нас, здружувањето за забава на отворено во длабокото замрзнување на озлогласено долгата зима во Вермонт е застрашувачко. Други сметаат дека е возбудливо, уживајќи во студениот студ, длабокиот снег и пенливиот мраз. Каде и да сте на спектарот на зимска љубов (или омраза), излегувањето надвор е одлично засилување на расположението.

прочитај повеќе
Сподели