Добијте факти за СОВИД

Вермонт и национални ресурси со фактички информации за СОВИД

l

Добијте факти!

Споделувањето на фактите за СОВИД-19 и разбирањето на вистинскиот ризик за себе и за луѓето за кои се грижите може да ја направи епидемијата помалку стресна. Одделот за здравство во Вермонт обезбедува секојдневно ажурирање за COVID-19 во нашата држава и како да ве заштитиме вие ​​и вашето семејство на безбедно. Добијте информации од изворот! Betterе се чувствувате подобро знаејќи дека информациите што ги имате се актуелни и точни.

Бидете сигурни да се одмори се од новостите! Преголемата изложеност на вести, дури и ако информациите се точни, може да го влошат вашиот стрес.

Одвојувајте временски периоди секој ден за време на кои ги затворате најавите за вести и социјални мрежи и го исклучувате телевизорот. Дајте си малку време и простор да размислите за нешто друго освен КОВИД-19. Поставете ограничувања за тоа колку време поминувате зборувајќи за пандемијата. Бидете сигурни да ги истражите другите работи во кои уживате.

l

Ресурси за COVID

Информации за Вермонт КОВИД-19
Што треба да знаете сега за КОВИД-19 во ВТ |
 ПОСЕТА

COVID-19 Упатство за училиштата во Вермонт
Упатство за испраќање деца и младинци на училиште | 
ПОСЕТА

Тековна активност на Вермонт COVID-19
Информации за тековните случаи на мапи и графикони |
 ПОСЕТА

Тековни информации за вакцинација во Вермонт COVID-19
Тековни информации за вакцините во Вермонт |
 ПОСЕТА

Центар за ресурси за обновување COVID-19
Ресурси за бизниси, поединци и заедници | 
ПОСЕТА

Информации за ЦДЦ COVID-19
Ажурирања и информации за COVID-19 на национално ниво |
 ПОСЕТА

Сподели