Повеќејазични ресурси

Дигитални повеќејазични ресурси за COVID

Управување со стресот на арапски

Датотеки за преземање

Повеќејазични датотеки

Шпански теренски

Информации за шпанска вакцина

Информации за варијанта Делта

Информации за КВИД за здравство на ВТ

VDH обезбедува корисни насоки за многу теми, како и преведени видеа и други ресурси.

Проект за правда на јазикот Вермонт

Информации, во видео формат, за прашања поврзани со СОВИД-19, вклучително тестирање, вакцини и како да се заштитиме.

Повеќејазични видеа од Вермонт Повеќејазична работна група за коронавирус

Варијанта Делта: Што треба да знаете

MP3 гласовни датотеки на повеќе јазици

Овие повеќејазични датотеки може да се преземат од овде и да се споделат преку WhatsApp, Facebook Messenger, Google Hangouts, е-пошта итн.

ПСА - „Јас сум толку под стрес“, на повеќе јазици

Повеќе јазици | MP3

Овие говорни датотеки се MP3 аудио-датотеки записи на следнава фраза на повеќе јазици:

„Многу луѓе се многу стресни и вознемирени сега. Најдете помош и ресурси за мир на умот на нашиот јазик на COVIDSupportVT.org “.

Арапски | MP3

Босански |MP3

Француски |MP3

Непалски | MP3

Сомалиски |MP3

Шпански |MP3

Свахили |MP3

Едукативна сесија за вакцини на шпански јазик

Здравствената мрежа UVM ве води низ развојот и безбедноста на вакцинацијата COVID-19 и ви дава информации од Министерството за здравство во Вермонт.

Сподели