Родителство преку КОВИД

Вашата листа со ресурси за родителство.

Вермонт родител ресурси

Акт 264 Претставник на родители:

Ако сте родител или старател на дете со физичка, емоционална или попреченост во учењето И тие добиваат услуги и од Агенцијата за човечки услуги (AHS) и од Агенцијата за образование (AOE), вие ги исполнувате условите за оваа програма за да помогнете во координирањето на грижата за вашето дете. | Посетете го веб-


Услуги за бенефиции на Одделот за деца и семејства

Посетете ја оваа веб-локација за да дознаете повеќе за поволностите низ целата држава понудени преку Одделот за деца и семејства во Вермонт. | Посетете го веб-


Одделение за деца и семејства: ресурси за детска грижа

Посетете ја оваа веб-страница за да дознаете повеќе за системите за поддршка низ државата кои нудат услуги за поддршка за детска грижа. | Посетете го веб-


Одделение за деца и семејства: Развојни услуги

Посетете ја оваа веб-страница за да дознаете за интегрираните услуги за деца низ целата држава, специјализираната грижа за децата и ресурсите за да помогнете во разбирањето на развојните фази на вашето дете. | Посетете го веб-


HealthVermont.gov

Посетете ја веб-страницата на Министерството за здравство на Вермонт за општи информации за вакцините и имунизациите за деца. | Посетете го веб-

види оваа страница за информации специфични за COVID-19, вклучително и како да поставите термин за вакцинација за вашето дете

Здравјето и благосостојбата на жените, децата и семејствата во Вермонт е основа за здравјето на сите жители на Вермонт. Одделот за здравје на мајки и деца ја спроведува оваа визија со програмирање во текот на животот: пред, за време и по бременоста, и во текот на детството, раното детство и училишните години, со акцент на адолесцентите и младите возрасни. Посетете ги овие ресурси на Деца, млади и семејства на веб-страницата HealthVermont.gov.


Најдете агенција блиску до вас

Карта со врски до агенциите во Вермонт | Посетете го веб-


Најдете и одете во потрага

Инсајдерски водич за активности и настани погодни за деца во Вермонт. | Посетете го веб-


Деца В.Т.

Информации од округот по округ за локални настани, играчки групи, часови, летни кампови итн. | Посетете го веб-


Ајде да растеме деца

Ресурс од Вермонт за грижа за деца | Посетете го веб-


Родителски центри за деца

Петнаесет центри низ државата кои им помагаат на семејствата да се погрижат децата да започнат здрав. | Посетете го веб-


Федерација за деца и семејства на Вермонт

Федерацијата на семејствата на Вермонт за ментално здравје на децата постои за поддршка на семејствата и децата каде што детето или младината, на возраст од 0-22 години, се соочуваат или се изложени на ризик да доживеат емоционални, бихејвиорални или ментални здравствени предизвици.

Посетете го веб-


Родител нагоре

Извор кој ќе им помогне на родителите да разговараат со своите тинејџери за употребата на дрога и алкохол. | Посетете го веб-


Спречете ја злоупотребата на децата VT – телефонска линија за помош на родители

Тим за поддршка е достапен за да обезбеди уво за слушање, ресурси и препораки. Достапно е од понеделник до петок, од 8:30 до 4:30 часот. Јавете се на 1-800-244-5373 или (802) 229-5724 или е-пошта pcavt@pcavt.org. | Посетете го веб-


Достигнете

Посетете ја оваа страница на веб-страницата на Одделот за деца и семејства во Вермонт за да дознаете повеќе за Reachup, програма во државата која нуди развој на кариера и поддршка за вработување за родители на малолетни деца. Учесниците кои ги исполнуваат условите ќе добијат управување со случаи, финансиска помош и услуги за поддршка при вработување. | Посетете го веб-


Семејна мрежа на Вермонт

Го промовира здравјето, образованието и благосостојбата на сите деца, со фокус на оние со посебни потреби. | Посетете го веб-


Домашен придружник и директориум за ресурси на родител во Вермонт

Водич за родителство и директориум со ресурси објавен од Превентивајте ја злоупотребата на децата Вермонт. | Посетете го веб-


UVM Вермонт Центар за млади и семејства

Пристап заснован на семејството на Вермонт. | Посетете го веб-


Семејна мрежа на Вермонт

Мисијата на семејната мрежа на Вермонт е да ги поттикне и поддржи сите деца, млади и семејства од Вермонт, особено оние со попреченост или посебни здравствени потреби. | Посетете го веб-

Националните ресурси за родители

Информативна порта за благосостојба на детето

Соединетите Американски Држави Министерство за здравство и човечки услуги, администрација за деца и семејства. | Посетете го веб-

Ресурси за грижа за деца за родители 

Да се ​​изрази загриженост за грижата за децата во Вермонт 

Контактирајте со Потрошувачка линија за грижа за деца. со Одделот за деца и семејства.

Пребарајте квалитетна грижа за деца преку Интернет

Посетете Информативен систем за грижа за децата Bright Futures (BFIS). Оваа веб-локација им овозможува на родителите да ја пребаруваат регулираната база на податоци за грижа за деца за да ги лоцираат давателите на услуги низ Вермонт.

Добијте помош во вашата област Наоѓајќи квалитетна грижа за деца

вашиот Агенција за поддршка на грижата за децата во заедницата има Специјалист за упатување за грижа за деца кој може да ви помогне да најдете згрижување деца и/или да одговорите на прашања за грижата за децата во вашата област. Можете да го поднесете ова формулар за онлајн барање за упати да ве контактира вашиот локален специјалист за упатување.

Плаќање за квалитетна грижа за деца

Трошоците за грижа за децата се проблем за семејствата во широк опсег на нивоа на приходи. На Програма за финансиска помош во грижата за децата има информации за финансиска помош за детска грижа (субвенција) и даночни кредити за кои можеби ги исполнувате условите.

Даночни бенефиции за деца

Постојат неколку федерални и државни даночни кредити кои може да го намалат износот на даноците што ги должите. Погледнете која даночни бенефиции за деца може да ги исполнувате условите за.

Користете ја програмата STARS за да најдете квалитетен давател на грижа за деца

на Систем за препознавање чекор напред (STARS) е систем за препознавање квалитет на Вермонт за програми за згрижување деца, предучилишна и послеучилишна програма. Одете на веб-локацијата на STARS за да најдете добавувач-учесник во ваша близина.

Правилник за програми за грижа за деца

Кликнете овде за да дознаете повеќе за различни прописите за домашни и центрирани провајдери.

Советни листови и информации

Списание Rise

Списание напишано од родители кои се соочиле со системот за заштита на децата во нивните сопствени животи. | Посетете го веб-

Совети за родители

Совети објавени од Детското биро, со Министерството за здравство и човечки услуги на САД. | Посетете го веб-

Што да барам

Знаци и симптоми на проблеми со менталното здравје кај децата за време на СОВИД | Погледнете/преземете PDF

Помагање на децата да се справат со промените што произлегуваат од СОВИД-19

Совети за да им помогнете на семејствата да се прилагодат на промените во секојдневниот живот што се развиваат предизвикани од СОВИД-19. | Посетете го веб-

Лист со совети за самохрано родителство за време на COVID

Стратегии за управување кога одите сами. | Посетете го веб-

Помагање на децата да се справат со тагата 

Родителите, старателите и воспитувачите кои се прашуваат како можат да помогнат, ќе најдат многу одговори на нивните прашања во следниот водич, кој е собран со совети од неколку експерти од областа на детската и адолесцентната тага. | Прочитајте го Водичот

Психолошка прва помош

Совети за родители по старосни загради (справување со катастрофи) | Погледнете/преземете PDF

Совети за семејствата

Следниве ресурси нудат совети за семејствата, вклучувајќи одговори соодветни на возраста на вообичаени прашања | Посетете го веб-

PBS за родители

„Како да разговарате со вашите деца за КОВИД“ | Посетете го веб-

Тинејџерите и нивното ментално здравје

Упатство за тинејџерите да останат стабилни во превирањата на пандемијата. | Посетете ја веб-страницата

Повторно внесување ресурси за родители

Поддршка на менталното здравје на вашето дете додека се враќа на училиште за време на СОВИД-19

Како родителите можат да им помогнат на своите деца да се справат со нивните чувства за време на повторното отворање на училиштата. | Посетете го веб-

Назад кон училишните ресурси

Сподели