Приватност

Оваа политика за приватност е составена за подобро да им служи на оние кои се занимаваат со тоа како се користат нивните „Лични идентификувани информации“ (PII) на Интернет.

PII, како што е опишано во законот за приватност на САД и безбедноста на информациите, е информација што може да се користи самостојно или со други информации за идентификување, контакт или лоцирање на една личност или за идентификување на поединец во контекст. Прочитајте ја внимателно нашата политика за приватност за да добиете јасно разбирање за тоа како ги собираме, користиме, заштитуваме или на друг начин се справуваме со вашите PII во согласност со нашата веб-страница.

Кои лични информации ги собираме од луѓето што го посетуваат нашиот блог, веб-страница, апликација или ја користат нашата функција за разговор?

Кога пристапувате до одредени информации на нашата страница, како што е соодветно, може да биде побарано да ја внесете вашата адреса за е-пошта или други детали од кои може да бидете лично идентификувани, како што се име, адреса, адреса за е-пошта, телефонски број, за да ви помогнеме со вашето искуство.

Кога ги собираме информации?

Ние собираме информации од вас кога ќе се претплатите на билтен, внесувате информации на нашата страница или од е-пошта, текстови или електронски пораки помеѓу вас и нашата страница. Ние исто така може да собираме информации од вас автоматски додека се движите низ страницата што може да вклучува детали за употреба, IP адреси и информации собрани преку колачиња.

Како ги користиме вашите информации?

Можеме да ги користиме информациите што ги собираме од вас кога ќе се најавите за нашиот билтен, одговорите на анкета или маркетинг комуникација, сурфате на веб-страницата или користите одредени други карактеристики на страницата на следниве начини:

 • Да побарате рејтинг и преглед на услуги или оваа веб-страница
 • Да се ​​надоврзам со вас по кореспонденцијата (прашања за е-пошта или телефон)
 • Да ви ја претставиме нашата веб-страница и нејзината содржина. 
 • Да исполни која било друга цел за која ја даваш. 
 • Да ве известиме за какви било промени на нашата веб-страница или какви било производи или услуги што ги нудиме или обезбедуваме преку неа. 
 • На кој било друг начин може да ви опишеме кога ќе ги дадете информациите. 
 • За која било друга цел со ваша согласност. 

Како ги заштитуваме вашите информации?

Нашата веб-страница е редовно скенирана за безбедносни дупки и познати слабости со цел да ја направиме вашата посета на нашата веб страница што е можно посигурна.

Ние користиме редовно малверско скенирање.

Вашите лични информации се содржани зад заштитените мрежи и се достапни само од ограничен број лица кои имаат посебни права за пристап до ваквите системи и од нив се бара да ги чуваат информациите доверливи.

Ние имплементираме разновидни безбедносни мерки кога корисникот влегува, доставува или пристапува до нивните информации за да ја одржи безбедноста на вашите лични информации.

За жал, преносот на информации преку Интернет не е целосно безбеден. Иако даваме се од себе за да ги заштитиме вашите лични информации, не можеме да ја гарантираме безбедноста на вашите лични информации пренесени на нашата веб-страница. Секое пренесување на лични информации е на ваш сопствен ризик. Ние не сме одговорни за заобиколување на какви било поставки за приватност или безбедносни мерки содржани на оваа страница. 

Дали користиме колачиња?

Да Колачињата се мали датотеки што една веб-страница или нејзиниот давател на услуги ги пренесува на хард дискот на вашиот компјутер преку вашиот веб прелистувач (ако дозволите) што им овозможува на системите на страницата или на давателот на услуги да го препознаат вашиот прелистувач и да фаќаат и запомнат одредени информации. На пример, ние користиме колачиња за да ни помогнеме да ги разбереме вашите преференции засновани врз претходната или тековната активност на страницата, што ни овозможува да ви обезбедиме подобрени услуги. Ние исто така користиме колачиња за да ни помогне да собереме вкупни податоци за сообраќајот на страницата и интеракцијата на страницата за да можеме да понудиме подобри искуства и алатки за страниците во иднина.

Ние користиме колачиња за:

 • Разберете ги и зачувајте ги преференциите на корисникот за идни посети.
 • Пратете ги рекламите.
 • Комбинира агрегатни податоци за сообраќајот на сајтови и интеракции на сајтови со цел да понудат подобри искуства и алатки на страницата во иднина. Ние исто така можеме да користиме услуги за доверливи трети лица кои ги следат овие информации во наше име.

Може да изберете вашиот компјутер да ве предупредува секогаш кога ќе се испрати колаче или да изберете да ги исклучувате сите колачиња. Ова го правите преку поставките на прелистувачот. Бидејќи секој прелистувач е малку поинаков, погледнете во Менито за помош на вашиот прелистувач за да дознаете правилен начин за менување на вашите колачиња.

Ако исклучите колачиња, тоа нема да влијае на вашето искуство.

Обелоденување на трети страни

Ние не го продаваме, тргуваме или на друг начин го пренесуваме вашиот PII на надворешни страни.

Ние може да откриеме лични информации што ги собираме или вие ги давате како што е опишано во оваа политика за приватност: 

 • На нашите подружници и филијали. 
 • На изведувачите, давателите на услуги и другите трети страни ги користиме за поддршка на нашата организација. 
 • За која било друга цел откриена од нас кога ги давате информациите.
 • Со ваша согласност. 

Ние исто така може да ги откриеме вашите лични информации:

 • Да се ​​усогласат со каква било судска наредба, закон или правен процес, вклучително и да се одговори на кое било владино или регулаторно барање. 
 • Да ги спроведеме или примениме нашите услови за користење и други договори. 

Линкови на трети страни

Ние прикажуваме многу услуги од трети страни на нашата веб-страница. Овие страници на трети страни имаат посебни и независни политики за приватност. Ние немаме никаква одговорност или одговорност за содржината и активностите на овие поврзани страници. Како и да е, ние сакаме да го заштитиме интегритетот на нашата страница и ги поздравуваме сите повратни информации за овие други страници.

Ние се спроведува следната:

Ние, заедно со продавачи на трети страни, како што е Google, користиме колачиња од прва страна (како што се колачињата на Google Analytics) и колачиња од трети страни (како што е колачето DoubleClick) или други идентификатори од трети страни заедно за да составиме податоци во врска со интеракциите на корисниците со впечатоци за реклами и други функции за рекламни услуги, бидејќи тие се однесуваат на нашата веб-страница.

Откажувањето

Корисниците можат да се определат за откривање информации за рекламирање на трети лица со поставување преференции за тоа како Google ви рекламира со помош на страницата „Поставки за реклами на Google“. Алтернативно, можете да се исклучите со посета на страницата за иницијатива за мрежно рекламирање „Одјавување надвор“ или со користење на додатокот за прелистувач „Откажи се“ од Google Analytics.

Закон за заштита на приватноста на Калифорнија преку Интернет (CalOPPA)

CalOPPA е првиот државен закон во САД кој бара комерцијални веб-страници и мрежни услуги за објавување политика за приватност. Досегот на законот се протега далеку подалеку од Калифорнија за да се бара од кое било лице или компанија во Соединетите Држави (и најверојатно светот) што управува со веб-страници кои собираат PII од потрошувачите во Калифорнија да објават видлива политика за приватност на својата веб-страница во која се наведени точно информациите што се собираат и тие лица или компании со кои се споделува. Можете да видите повеќе овде.

Според CalOPPA, ние се согласуваме со следното:

 • Корисниците можат анонимно да ја посетат нашата страница.
 • Откако ќе се создаде оваа политика за приватност, ќе додадеме линк до неа на нашата почетна страница.
 • Нашата врска за Политика на приватност го содржи зборот „Приватност“ и лесно може да се најде на почетната страница.

Anyе бидете известени за какви било промени во Политиката за приватност на нашата страница за Политика на приватност и може да ги промените вашите лични информации контактирајќи не.

Како нашата веб-страница се справува со сигнали Не трепкајте?

Ние ги почитуваме сигналите „Не ги следиме“ и не следиме, засадуваме колачиња или користиме рекламирање кога е воспоставен механизам за прелистување „Не следи“ (DNT).

Дали нашиот сајт дозволува третирање на однесувањето на трети лица?

Да Ние дозволуваме следење на однесувањето од трети лица.

Закон за заштита на приватноста на децата преку Интернет (COPPA)

Кога станува збор за прибирање лични информации од деца под возраст од 13 години, Законот за заштита на приватноста на децата на Интернет (COPPA) ги става родителите под контрола. Сојузната трговска комисија, агенцијата за заштита на потрошувачите на Соединетите држави, го спроведува правилото на ЦОППА, со кое се утврдува што мора да прават операторите на веб-страниците и мрежните услуги за да ја заштитат приватноста и безбедноста на децата преку Интернет.

Ние конкретно не ги продаваме на деца на возраст под 13 години.

Практични фер информации

Принципите на фер информациските практики претставуваат основа на законот за приватност во САД и концептите што ги вклучуваат играа значајна улога во развојот на законите за заштита на податоци низ целиот свет. Разбирањето на принципите за праведна информациска практика и како тие треба да се имплементираат е од клучно значење за усогласување со различните закони за заштита на личните податоци.

За да бидеме во согласност со правичните практики за информирање, ќе ги преземеме следниве одговорни мерки, доколку се појави кршење на податоците:

Ние ќе ве известиме преку е-пошта во рок од 7 работни дена.

Ние, исто така, се согласуваме со принципот на индивидуална заштита, кој бара поединците да имаат право законски да ги извршуваат спроведливите права против собирачите на податоци и обработувачите кои не се придржуваат кон законот. Овој принцип бара не само дека поединците имаат применливи права против корисниците на податоци, туку исто така и дека поединците се обраќаат до судовите или владините агенции за да ги истражат и / или да ги гонат неусогласеностите од обработувачите на податоци.

CAN-SPAM Act

CAN-SPAM Act е закон со кој се утврдуваат правилата за комерцијална е-пошта, се поставуваат барања за комерцијални пораки, им дава на примачите право да имаат е-пораки што не се испраќаат до нив, и ги опишува тешките казни за прекршоци.

Ја собираме вашата е-пошта за да:

 • Испратете информации, одговорете на истраги и / или други барања или прашања.
 • Испратете информации и ажурирања.
 • Пазар до нашата мејлинг листа или продолжи да испраќаме е-пораки до нашите клиенти откако настанала оригиналната трансакција.

За да биде во согласност со CAN-SPAM, се согласуваме со следново:

 • Не користете лажни или лажни субјекти или адреси на е-пошта.
 • Идентификувајте ја пораката како реклама на разумен начин.
 • Вклучете ја физичката адреса на нашиот бизнис или седиште на веб-страницата.
 • Следете ги трети-мејл маркетинг услуги за усогласеност, ако некој се користи.
 • Почитувајте ги барањата за откажување / отпишување брзо.
 • Дозволи им на корисниците да се отпишат со користење на врската на дното на секоја е-пошта.

Ако во кое било време сакате да се отпишете од примање идни е-пораки, можете да ги следите упатствата на дното на секоја е-пошта, или можете контактирајте не и веднаш ќе ве отстраниме од СИТЕ преписки.

Промени во нашата политика за приватност

Наша политика е да објавуваме какви било промени што ги правиме во нашата политика за приватност на оваа страница со забелешка дека политиката за приватност е ажурирана на почетната страница на оваа страница. Доколку направиме материјални измени во начинот на кој се однесуваме кон личните информации на нашите корисници, ќе ве известиме преку е-пошта или преку известување на почетната страница на веб-страницата. Датумот на кој се идентификува политиката за приватност на горниот дел од страницата. Вие сте одговорни за осигурување дека имаме ажурирана и доставена адреса за е-пошта за вас, и за периодично посетување на нашата страница и оваа политика за приватност за да проверите дали има какви било промени. 

Јавите нас

Ако имате било какви прашања во врска со оваа политика за приватност, може да не контактирате користејќи ги информациите подолу.

Партнери за грижа во Вермонт

Адреса: Улица бр. 137
Монпелје, Вермонт 05602

Телефон: 802-223-1773
Факс: 802-223-5523

Е-пошта: contact@vermontcarepartners.org

Сподели