Ресурси за дистрибуција на храна во Вермонт

Подолу можете да најдете храна и оброци за Вермонт.

Програми за храна во Вермонт

V

3SquaresVT

Што е тоа: Обезбедува помош во храна за луѓе и семејства со ниски приходи
Како да се аплицира: е-пошта 3svt@vtfoodbank.org, јавете се на 1-855-855-6181 или испратете го VFB SNAP на 85511

ЦСФП

Што е тоа: Програмата за дополнителна храна за стоки (CSFP) е федерална програма за исхрана која доставува хранлива храна до постарите возрасни лица кои ги исполнуваат условите за приходи. Програмата нуди и бесплатни информации за Исхрана
Како да се аплицира: 1-800-214-4648 или побарајте хартиена апликација преку е-пошта csfp@vtfoodbank.org

WIC

Што е тоа: WIC е Специјална програма за дополнителна исхрана USDA за жени, доенчиња и деца. WIC обезбедува пристап до здрава храна, едукација и советување за исхрана, упатувања за здравствена заштита и поддршка за доење.
Како да се аплицира: Јавете се на 1-800-649-4357 или е-пошта WIC@Vermont.gov или испратете го VTWIC на 855-11 за да аплицирате.

Програма за оброци во Вермонт за постари возрасни

Што е тоа: Поединците кои се квалификуваат можеби ќе можат да подигнат оброци за да одат или да ги достават оброците до нивниот дом.
Како да се аплицира: Јавете се на линијата за помош на 1-800-642-5119.

Z

Без глад Вермонт

Посетете Без глад Вермонт да дознаете повеќе за ресурсите на храна и програмите за помош во државата, и да дознаете повеќе за напорите за HFVT да се стави крај на неправдата од глад и неухранетост

Посетете hungerfreevt.org

Агенцијата за земјоделство, храна и пазари во Вермонт

Посетете ја веб-страницата за Агенцијата за земјоделство, храна и пазари во Вермонт да се најдат ажурирани ресурси за храна низ целата држава.

Посетете земјоделство.vermont.gov

U

Пронаоѓач на храна

Проверете го FoodFinder за интерактивна карта на оставата за јадење храна во вашата област. FoodFinder е мапа на оставата за јадење храна низ целата земја.

Посетете пронаоѓач на храна.нас 

Партнерски страници на VT Foodbank

Основната функција на Банката за храна во Вермонт е да обезбеди храна за мрежа од 215 полици за храна, локации за оброци, центри за стари лица и програми за после училиште.

Посетете vtfoodbank.org

Вермонт Секој јаде

Vermont Everyone Eats обезбедува хранливи оброци за жителите на Вермонт на кои им е потребна помош во храната, како и стабилизирачки извор на приход за рестораните, фармерите и производителите на храна во Вермонт.

Посетете vteveryoneeats.org 

Сподели