Ресурси за домување во Вермонт

Подолу можете да најдете ресурси за помош за домување низ Вермонт.

Ресурси за домување во државата Вермонт

Именик на сите засолништа за бездомници во Вермонт

Список на засолништа во Вермонт |Посетете го веб-сајтот

Сервисен центар за придобивки од економските услуги

Итна/Општа помош за итни основни потреби, вклучувајќи домување, гориво, комунални услуги и многу повеќе

Посетете го веб-сајтот| -800 479 6151-
По работното време или за време на викендите, јавете се на 2-1-1

Линија за поддршка за правна помош на Вермонт

За помош при иселување или престанок/одбивање од која било друга програма за домување
-800 889 2047-

Кога да се повикате на правна помош на Вермонт

Корисни информации за тоа кога да се јавите на VT Правна помош во врска со прашањата за домување | Погледнете/преземете PDF

Разумни информации за сместување

Општи информации и начини да се оцени потенцијалната ситуација „РА“ и да се поднесе барање (за промена на правило, политика, практика или услуга што може да биде неопходна за да му се овозможи на лицето со попреченост еднаква можност да користи/ужива во живеалиште ) | Погледнете/преземете PDF

Државен домувачки орган во Вермонт

Мисија да се промовира и прошири понудата на достапни можности за изнајмување и сопствеништво на куќи на основа на целата држава. Тие нудат различни програми за помош за изнајмување за подобни Вермонтери.

Посетете го веб-сајтот| 8-02 828 3295-

Програма за итна помош за изнајмување во Вермонт (VERAP)

Помош за изнајмувачите од Вермонт кои се справуваат со финансиски предизвици поврзани со пандемијата COVID-19. За домаќинствата што ги исполнуваат условите, програмата нуди изнајмување и помош за комунални услуги за да им помогне на жителите на Вермон да избегнат иселување или губење на комуналната услуга. Програмата ќе трае до септември 2022 година или подоцна, предмет на финансирање.

Посетете го веб-сајтот | 833-4VT-ERAP / 833-488-3727

Линија за поддршка на патеките

24/7. Бесплатна, доверлива, неосудувачка поддршка и врска за сите жители на Вермонт на возраст над 18 години по телефон. Вработени од локални врсници кои самите поминале низ тешки ситуации. Тие слушаат, разговараат со вас, даваат увид и ви помагаат да се соочите со животните предизвици.

Посетете го веб-сајтот | 833-VT-TALKS / 833-888-2557
Можете исто така да испратите порака до оваа линија 

Pathways Вермонт решенија за брзо вдомување

Брзо ги поврзува семејствата и поединците кои се соочуваат со бездомништво со трајно домување преку приспособен пакет помош што може да вклучува користење на временски ограничена финансиска помош и насочени услуги за поддршка. Постои и програма за ветерани.

Посетете го веб-сајтот | -888 492 8218-
Е-пошта:
info@pathwaysvermont.org

Коалицијата во Вермонт ќе стави крај на бездомништвото

Ја поддржува работата на локалните CoC; ги поврзува со поширока мрежа на засегнати страни; администрира федерални фондови; и се залага за финансирање и промени во политиките, така што луѓето што живеат во Вермонт имаат безбеден, стабилен и достапен дом.

Посетете го веб-сајтот

Националниот семејно насилство хотлајн

-800 799 7233-

Специфични програми за округот Вермонт

Канцеларија за економски можности во долината Шамплејн (CVOEO)

Служување на окрузите Адисон, Читенден, Френклин и Гранд Остров

Персоналот на Програмата за помош во домувањето работи со семејствата за да го стабилизира нивното домување и да го спречи бездомништвото. Како застапници за домување, тие можат да помогнат да се обезбеди достапно домување и финансиска помош за да се помогне со безбедносни депозити или долгови за изнајмување. Тие исто така можат да се однесуваат на други ресурси и услуги кои можат да помогнат да се избегне заостанување во иднина.

Посетете го веб-сајтот | 802-862-2771 or 1-800-287-7971

Специфични контакти на округот:

 • Акција на заедницата Chittenden: 802-863-6248 лок. 4
 • Акција на заедницата Addison: -802 388 2285-
 • Акција на заедницата на Френклин/Гранд Остров:-802 527 7392-

Телефонска линија за станари во Вермонт CVOEO

Служување на окрузите Адисон, Читенден, Френклин и Гранд Остров

Бесплатна телефонска линија за информации и услуги за упатување за станарите од Вермонт во однос на нивните грижи, прашања и потреба од ресурси и поддршка

Посетете го веб-сајтот | -802 864 0099-


БРОК Акција на заедницата

Служување на окрузите Рутланд и Бенингтон

Агенција за акција во заедницата која може да помогне со привремено и трајно домување; образование, советување и застапување на станарите; и интервенција и спречување на иселување

Веб-страница Висти | -802 775 0878- или 1-800-717-2762
Е-пошта: hellobroc@broc.org 

Специфични контакти на округот:

 • Рутланд: -802 775 0878- или 1-800-717-2762
 • Бенингтон: -802 447 7515-

Акција на заедницата „највисок премин“
(Централен Вермонт)

Служи во окрузите Вашингтон, Ламој и Оринџ

Агенција за акција во заедницата која може да помогне во лоцирање, обезбедување или одржување на домување, бездомништво, советување за домување, советување за буџетирање и финансиска писменост, транзиционо домување, помош за греење и комунални услуги и помош при атмосферски влијанија.

Посетете го веб-сајтот | 802-479-1053 or 1-800-639-1053

Специфични контакти на округот:

 • Каунти Вашингтон/Баре: --1 800 639 1053-
  или 802-479-1053
 • Каунти Ламој/Морисвил: --1 800 639 8710-
  или 802-888-7993
 • Округот Оринџ Исток/Бредфорд: -802 222 5419-
 • Округот Оринџ Запад/Рендолф: --1 800 846 9506-
  или 802-728-9506

Акција на заедницата на североисточното кралство (NEKCA)

Служи на окрузите Есекс, Орлеанс и Каледонија

Агенција за акција во заедницата која може да помогне со советување за домување, финансиска помош, преодно домување и засолниште

Посетете го веб-сајтот | -802 334 7316- 

Специфични контакти на округот:

 • Округот Орлеанс/Њупорт: 802-334-7316 / Преодно домување: -802 334 0184-
 • Каунти Есекс/Канаан: -802 266 7134-
 • Каунти Есекс/Островско езерце: -802 723 6425-
 • Округот Каледонија/Св. Џонсбери: -802 748 6040-

NECKA/Младински услуги на заедницата (CAYS)

Итни и преодни станови за тинејџери, Newупорт, ВТ

Посетете го веб-сајтот | -802 334 8224- 


NECKA/Корекции засновани на заедницата

Преодно домување за поединци вклучени во Одделот за поправки и кои живеат или се враќаат во окрузите Орлеанс, Есекс и Каледонија. Џад Норт, Џад Југ, апартмани Линдонвил, Куќа во воздух. Поддршка на жените и мажите, со домување за оние со истовремена злоупотреба на супстанции и предизвици со менталното здравје. Препораки од DOC и агенции и поединци во заедницата.

-802 334 8224-


Акција на заедницата на Југоисточен Вермонт (SEVCA)

Служување на окрузите Виндзор и Виндам

Агенција за акција на заедницата која може да помогне во бездомништвото и нестабилноста на домувањето кај домаќинствата со ниски приходи. Можната помош вклучува плаќање на повратна кирија за да се спречи иселување, безбедносни депозити и/или кирија од првиот месец за помош при преместување, пребарување и сместување станови, посредување на сопственикот-закупец, управување со пари и друга помош за да се осигура дека поединците и семејствата се способни да одржуваат нивното сегашно домување или да добијат безбедно, пристојно, достапно домување.

Посетете го веб-сајтот | 802-722-4575 or 1-800-464-9951

Специфични контакти на округот:

 • Каунти Виндам/Братлборо: -802 254 2795-
 • Округот Виндзор/Спрингфилд: -802 885 6153-
 • Округ Виндзор/Крстосница на Белата Река: -802 295 5215-

Прва програма за домување во Вермонт: Погледнете ги информациите за округот подолу

Служување на окрузите Адисон, Читенден, Френклин, Вашингтон, Виндзор и Виндам

Програма која поддржува поединци и семејства да лоцираат независни станови во заедницата. На клиентите Housing First им се обезбедува долгорочна, мултидисциплинарна поддршка од заедницата, вклучително и координација на услуги, советување за дрога и алкохол, поддршка за вработување, психијатрија, нега и репрезентативни услуги на приматели на плаќање.

Посетете го веб-сајтот

Специфични информации за округот:

Каунти Адисон: 
Коалиција на Чартер Хаус
-802 989 8621-

Округот Читенден
Канцеларија за економски можности во долината Шамплејн (CVOEO)
802-863-6248 x 723

Округот Франклин
CVOEO
-802 527 7392-

Вашингтон Каунти
Акција на заедницата „највисок премин“
802-477-5126 or 800-639-1053

Северен Виндзор
Горна долина Хевен
-802 478 1822-

Виндзор Јужен/Виндхам Север
Домување поддржано од Спрингфилд
802-885-3034 x 104

Виндам Југ 
Groundworks Collaborative
-802 275 7179-

Специфични ресурси за домување во округот Читенден

Управата за домување во Бурлингтон

Служи Бурлингтон и делови од Јужен Бурлингтон, Виноски, Колчестер, Есекс, Есекс Џанкшн, Шелбурн, Сент Џорџ и Вилистон.

Услужување на пошироката заедница во Бурлингтон со станови што се достапни, помош за изнајмување и услуги за поддршка. 

Посетете го веб-сајтот | -802 864 0538-


НОВО Место

Служи округот Читенден

Привремено и преодно домување за бездомници. Грижата е дизајнирана да ги поттикне поединците со алатките за излез од кризата и доживотна одржливост.

Посетете го веб-сајтот | -802 862 987-


ЧЕКОРИ за ставање крај на семејното насилство

Служи округот Читенден

24/7 телефонска линија. Организација за превенција и застапување посветена на поддршка и зајакнување на луѓето кои биле погодени од семејно насилство додека работат на постигнување безбедност и независност. Тие обезбедуваат поддршка и презентираат опции, знаејќи дека оние кои работат со нив се способни да одлучат што е најдобро за нивните животи. Тие нудат итна програма за домување/засолниште која вклучува емоционална поддршка, основни потреби (храна, тоалети, транспорт итн.) и други услуги.

Посетете го веб-сајтот | Hotline:-802 658 1996- 

Друга поддршка за домување по округот

Каунти Бенингтон:
BROC – Акција на заедницата во Југозападен Вермонт
-802 445 1305-

Окрузите Каледонија, Есекс и Орлеанс
Акција на заедницата на североисточното кралство – Њупорт
802-334-7316 x 210

Окрузите Гранд Остров и Френклин
Канцеларија за економски можности во долината Шамплејн (CVOEO)
-802 527 7392-

Округот Ламил
Акција на заедницата „највисок премин“
802-888-7993 or 800-639-8710

Акција на заедницата на североисточното кралство - Сент Џонсбери
Свети Johонсбери
-802 748 6040-

Портокал/Виндзор Север
Горна долина Хевен
-802 478 1822-

Округот Рутланд
Центар за превенција на бездомници
-802 775 9286-

Други власти за домување

Баре домување управа

Тие помагаат да се обезбеди висококвалитетно, достапно, безбедно и стабилно домување за заедницата Баре, со Дел 8 и Јавни станови 

Посетете го веб-сајтот | 802-476-3185 / 802-476-3186


Управата за домување на Бенингтон

Во соработка со партнерите во заедницата, БХА ја поддржува и промовира достапноста на програми и услуги за да им овозможи на своите жители и на учесниците во програмата од Дел 8 да одржуваат успешен престој, да го подобрат квалитетот на нивниот живот и да се стремат кон самодоволност. Тие управуваат со ваучер за избор на домување од Дел 8 (HCV) и Јавно домување. 

Посетете го веб-сајтот | 802-442-8000


Управата за домување во Братлборо

Учествува во ваучер за избор на домување од Дел 8 (ХЦВ), Јавно домување, семејна самодоволност, преселба на работа, ваучер заснован на проекти од дел 8 (ПБВ) и засолниште Програми Plus Care.

Посетете го веб-сајтот | -802 254 6071-
Е-пошта: bhp@brattleborohousing.org


Управата за домување во Монпеје

Нивната мисија е да промовираат, да обезбедат и зачуваат безбедно, пристојно и достапно домување на начини кои ги поддржуваат семејствата, населбите и економската самодоволност. Тие управуваат со ваучер за избор на домување од Дел 8 (HCV) и Јавно домување. 

Посетете го веб-сајтот | 802-229-9232


Управата за домување Рутланд

Тие ги администрираат програмите за Јавно домување и програмите за избор на ваучери за домување од Дел 8, развој на станови со пристапни цени и услуги за поддршка за жителите на Рутланд и заедницата во целина.

Посетете го веб-сајтот | -802 775 2926-
Е-пошта: info@rhavt.org


Управата за домување во Спрингфилд

Тие помагаат да се обезбеди висококвалитетно, достапно, безбедно и стабилно домување на заедницата во Спрингфилд, со домување од Дел 8 и SASH (Поддршка и услуги дома за постари возрасни лица и оние со посебни потреби).

Посетете го веб-сајтот | -802 885 4905-


Управата за домување Виноски:

Мисијата на Управата за домување „Виноски“ е да обезбеди безбедно, достапно, квалитетно домување за поединци и семејства со ниски и умерени приходи, истовремено нудејќи услуги за поддршка преку партнерства со заедницата што ќе помогнат во подобрувањето на социјалната и економската благосостојба на жителите на Виноски. Тие управуваат со ваучер за избор на домување од Дел 8 (HCV) и Јавно домување. 

Посетете го веб-сајтот | -802 655 2360-

Сподели