Велнес работилници

Совети и стратегии за подобар вас.

Велнес икона

Работилници достапни по барање

Vermont Care Partners обезбедува работилници за цена од 550 УСД по работилница на барање за да ви помогне вам или на вашата организација. Можеме да работиме со вас за да направиме работилница што одговара на потребите на вашата група. Темите вклучуваат, но не се ограничени на благосостојба и закрепнување, замор од сочувство, поддршка на персоналот преку СОВИД, тага и загуба и многу повеќе.

Гледајте мини-работилници на Интернет

Поддржувачки персонал преку COVID-19

Дали управувате со група на персонал или даватели на услуги? Дали забележувате дека се борат на работа и се прашувате што можете да направите за да бидете поддршка? Придружете се на оваа 30-минутна интерактивна работилница за да дознаете повеќе за ефектите на пандемијата врз работното место и начините на кои вие, како грижлив менаџер, можете да го поддржите вашиот персонал во ова време.

Преглед, преземање или печатење:
Водич за информации и дискусија

Управување со заморот од сочувство преку КОВИД-19

Се чувствувате презаситени од вашата работа што им помагате на другите? Загрижувајќи се дека станувате вкочанети за тешкотиите на другите што се обидувате да ги поддржите преку пандемијата. Можеби развивате замор од сочувство. Придружете се на оваа интерактивна работилница за да дознаете за сочувството од сочувство, како тоа може да влијае на вас и како можете да го спречите и управувате доколку се појави.

Преглед, преземање или печатење:
Водич за информации и дискусија

Справување со тагата и загубата преку КОВИД-19

Пандемијата COVID-19 и нејзините последици предизвикаа значителни загуби, вклучувајќи животи, средства за живот, врски, начини на живот и нашите традиции за тоа како ја разбираме и управуваме со смртта и жалоста. Придружете се на вработените во COVID VT за да дознаете повеќе за последиците од тагата, вообичаените реакции и начините за управување со процесот на тага.

Преглед, преземање или печатење:
Водич за информации и дискусија

Вештини за велнес и справување

Дознајте за влијанијата на пандемијата врз нашето ментално здравје, што можеме да сториме за да се справиме и да се опоравиме на здрави начини и поддршката обезбедена од COVID Support VT на поединци, програми и заедници.

Преглед, преземање или печатење:
Водич за учесници

Снимки од претходни работилници

Вештини за психа. Закрепнување: секундарна траума и зајакнување на нашата работна сила

Работилница одржана на 1 декември

Оваа работилница ќе нагласи како пандемијата придонесе за зголемен секундарен трауматски стрес кај нашата работна сила и ќе понуди стратегии и ресурси за создавање организација информирана за траума. Стратегиите ќе вклучуваат организациски и индивидуални стратегии за промовирање на благосостојбата.

Овозможена од персоналот на VT за поддршка на COVID, оваа специјална обука ја спроведува експертот за обновување на UCLA, Мелиса Брајмер.

Мелиса Брајмер, д-р, псих. е директор на Програмата за тероризам и катастрофи на Националниот центар за детски трауматски стрес на Универзитетот UCLA/Duke и неговата Национална мрежа за детски трауматски стрес. Во оваа функција, д-р Брајмер беше вклучен во развојот на акутни интервенции, проценки и едукативни материјали во областа на тероризмот, катастрофите, итни случаи во јавното здравство и училишните кризи. Таа е една од главните автори на NCTSN/NCPTSD Психолошка прва помош и вештини за психолошко закрепнување и служела како консултант за многу федерални, државни и локални агенции низ земјата и на меѓународно ниво по катастрофи, тероризам, престрелки во училиштата и други масовни итни случаи. Д-р Брајмер беше водечки советник на Програмата за закрепнување на јавните училишта во Њутаун и го предводеше одговорот на NCTSN на СОВИД-19.

Ресурси за работилница:

Снимање работилница | Материјали за работилница PDF

Вештини за психолошко закрепнување: Поддршка на долгорочното влијание на КОВИД

Работилницата се одржа на 15 ноември

Пандемијата COVID-19 ги ​​наруши чувствата на безбедност и заштита на многу возрасни, деца и семејства; доведе до зголемени реакции на стрес, потенцијално комбинирајќи го влијанието на другите стресни фактори; и додаде слоеви на искуствата на трауми и неволји. Оваа работилница ќе нагласи како пандемијата доведе до зголемени нарушувања (тага, малтретирање/меѓуперсонално насилство, употреба на супстанции/самоубиство) и ќе понуди стратегии и ресурси за ублажување на овие трауми. Работилницата, исто така, ќе се осврне на важноста на благосостојбата на давателот.

Мелиса Брајмер, д-р, псих. е директор на Програмата за тероризам и катастрофи на Националниот центар за детски трауматски стрес на Универзитетот UCLA/Duke и неговата Национална мрежа за детски трауматски стрес. Во оваа функција, д-р Брајмер беше вклучен во развојот на акутни интервенции, проценки и едукативни материјали во областа на тероризмот, катастрофите, итни случаи во јавното здравство и училишните кризи.

Таа е една од главните автори на NCTSN/NCPTSD Психолошка прва помош и вештини за психолошко закрепнување. Таа служеше како консултант за многу сојузни, државни и локални агенции низ земјата и на меѓународно ниво по катастрофи, тероризам, престрелки во училиштата и други масовни итни случаи. Д-р Брајмер беше водечки советник на Програмата за закрепнување на јавните училишта во Њутаун и го предводеше одговорот на NCTSN на СОВИД-19.

Ресурси за работилница:

Снимање работилница | Справување со COVID Resources PDF

Настан во градското собрание во мај 2021 година: Враќање на работната сила?

Шолја за кафе со зборовите

Враќање во работната сила? Градско собрание со милостиви врски

Бесплатно градско собрание / вебинар • Одржан на 24 мај

Извори на веб-семинар:

Снимање настан | Слајдови на настани

Додека гледате кон влегување или враќање во работната сила за време на пандемијата, одвојте време во ова градско собрание за да се поврзете со вашите јаки страни и да внесете позитивност во вашите напори. Милосните врски, познати по своето интересно програмирање „Само-развој“, ќе ја водат оваа сесија од 1.5 час, каде учесниците ќе научат како да применат перспектива заснована на силни страни, при планирање на следните чекори за враќање на работа.

Ти ќе:

  • Научете стратегии за надминување на согледаните бариери за влез на работното место преку преформулирање со предностите
  • Прегледајте ја „Скалата на проток“ и применете ја идејата за проток на лични или работни искуства
  • Прегледајте ги „Јаките страни на карактерот“ и идентификувајте кои биле присутни за време на задоволителна работа

Придонесувач на партнер:

Лого на Милостивите врски

Настан во градското собрание во април 2021 година: Ајде да излеземе надвор

Татко надвор од планинарење со млада ќерка

Да излеземе надвор: Рекреативни можности во ВТ

Бесплатно градско собрание / Вебинар • Одржана на април 27

Извори на веб-семинар:

Снимање настан | Слајдови на настани

Третата сесија од нашата едукативна серија Town Town, истакнувајќи ги многубројните можности за отворено и рекреација што може да ги понуди прекрасната држава Вермонт, како и придобивките што ги имаат овие активности за целокупното здравје!

Слушнавме од организации низ државата кои споделувале вредни информации за да ви помогнат вие и вашето семејство безбедно и пријатно да излезете на отворено додека времето станува потопло!

Партнери кои придонесуваат:

Лого на Стоу ВермонтЛого на Зелениот планински клубЦентар за географски информациски систем во заедницата
Лого во Вермонт шума, паркови и рекреацијаЛого Пронаоѓач на патекиЛого на Алијансата Горна долина Траси Лого на Kidsvt.com

Март 2021 Настани во градското собрание: Пристап до храна на североисточно кралство

Деца градинарство

Фото: Зелена планинска фарма до училиште

Пристап до храна на североисточно кралство

Бесплатно градско собрание / Вебинар • Одржано на 25 март

Извори на веб-семинар:

Снимање настан

Слајдови на градското собрание за пристап до храна во североисточно кралство | PDF
Локален пристап до храна на зелените планински фарми од училиште до слајдови | PDF
Североисточен совет на кралството за слајдови на стареење | PDF
Секој јаде: Пронајдете оброк во североисточното кралство | PNG
Локации и часови на полиците за храна Акција на заедницата од североисточно кралство | PDF
Постер на градското собрание |  PDF


Втората сесија од нашата едукативна серија Town Town за продлабочување на вашето разбирање за различните програми за пристап до храна низ североисточните кралства на Каледонија, Есекс и Орлеанс.

Слушнавме од водечките локални организации кои поддржуваат пристап до храна на младите, семејствата и општата заедница за време на пандемијата Ковид-19 и пошироко.

Партнери кои придонесуваат:

Размена на семе на јавната библиотека Бартон

Лого на Зелена планинска фарма до училиштеЛого без глад во ВермонтЛого на североисточен кралски совет за стареењеАкција на заедницата лого на NEKCAЦентар за лого на земјоделска економијаЛого на Обединетата црква на упорт

Февруари 2021 година Настан во градското собрание: Помош за домување на округот Читенден

Рурално домување во Вермонт

Помош за домување во округот Читенден

Бесплатно градско собрание / Вебинар • Одржано на 4 февруари

Извори на веб-семинар:

Снимање настан

Кога да се повикате на правната помош во Вермонт | PDF
Разумни сместувања | PDF
Извори на хотлајн градско собрание за помош при домување во округот Читенден | PDF


Дискусија за програмите за помош на домувањето со водечките локални организации во округот Читенден кои обезбедуваат помош за засолниште, безбедно сместување и изнајмување.

Настанот започна со работилница организирана од Вермонт, Правна помош на тема „Заштита од дискриминација при домување: разумни сместувања и модификации“.

Овој настан обезбеди информации за заштитата на домувањето и ресурсите достапни на нашите најранливи членови на заедницата.

Партнери кои придонесуваат:
Економски услуги, правна помош од Вермонт, CVOEO, ANEW Место, Патеки и чекори за ставање крај на семејното насилство

Сподели