Self-help Resources

Resources to help you manage your own care.

There are things we can each personally do to promote our own wellness.
Find these tips, and more, through resources that you can watch, read and download.

Apps to unwind

Keep connected

Vetë-kujdesit

Stres

YouTube video

Self-care tips and resources

Daily wellness tips and ideas on ways to get support. Though simple, these reminders and resources can make a difference in your life during these difficult times.

Z

Kujdesuni për trupin tuaj

Hani mirë, ushtroni çdo ditë, pushoni shumë dhe bëni kujdes që të mos përdorni tepër alkool dhe droga. Mos harroni se stërvitja mund të jetë çdo lloj aktiviteti fizik (ecje, kopshtari, punë në oborr) për sa kohë që lëviz trupin tuaj. Ndiqni planin tuaj të trajtimit, nëse keni një, dhe merrni ilaçe siç përshkruhet. Kur e trajtojmë mirë trupin tonë, jemi më të aftë të menaxhojmë ngjarjet stresuese të jetës.

Ju mund të bëni stërvitje tani duke përdorur stërvitjen 7 minutëshe (ju bën të lëvizni pa marrë parasysh se ku jeni).

7 Minute Workout  | Aktivitet ushtrimor | mollëandroid

Pal Palja ime  | Ushtrim dhe dietë |  mollë android

Z

Set reasonable goals

Zotërimi i diçkaje, madje edhe diçka shumë e thjeshtë, mund të na ndihmojë të ndihemi më të kontrolluar në jetën tonë të përditshme. Gjeni diçka që mund ta bëni nga fillimi në fund çdo ditë, pa marrë parasysh sa e vogël është detyra. Vendosni se çfarë duhet të bëhet sot dhe çfarë mund të presë. Prioritetet mund të zhvendosen për të pasqyruar ndryshimet në oraret dhe rutinat dhe kjo është në rregull. Njohni atë që keni arritur në fund të ditës.

You can set some goals for yourself in a journal or by using an app like Strides. Or minimize your media exposure with the Social Fever app.

hapa  | Zakonet e ndjekjes + qëllimet SMART |  mollë

Monitoroni përdorimin tuaj të mediave
Social Fever  |  Stop smartphone addiction  |  Google

Z

Praktikoni mirënjohjen

Gjetja e një mënyre për të mbështetur dikë tjetër me një telefonatë, shënim ose pajisje të nevojshme, mbështet mirëqenien tuaj dhe mirëqenien e komunitetit tuaj. Përfundoni ditën duke bërë ditar ose duke folur për atë për të cilën jeni mirënjohës. Mund të provoni gjithashtu të përdorni një ditar mirënjohjeje on-line.

mirënjohës  | Ditar mirënjohjeje |  mollë

Z

Older adults resources

Elder support resources  | Google Doc

Z

Parent and caregiver resources

Burimet mbështetëse  | Google Doc

Z

First Responder resources

Burimet mbështetëse  | Google Doc

Z

Self-care printable flyers

Self-care tips and resources available in multiple languages:

Arabisht | PDF

Boshnjake |PDF

Birmanisht |PDF

Anglisht |PDF

Frëngjisht |PDF

Kirundi |PDF

Nepalisht | PDF

Somalisht |PDF

Spanjisht |PDF

Suahilisht |PDF

Woman in yoga position relaxing and calm

Stress management resources

Meditim i mendjes

Guided meditation for mental & physical relaxation, presence, and ease (XNUMX minutes).

Anglisht | MP3

Stress management plan

Krijoni vetë Planin tuaj të Përditshëm të Menaxhimit të Stresit dhe angazhohuni për të përmirësuar shëndetin tuaj të përgjithshëm.

Planet ditore të menaxhimit të stresit në dispozicion në anglisht dhe spanjisht. Faqja e parë është e shtypshme dhe perfekte për derën e frigoriferit. Faqja e dytë është një skedar i plotësueshëm i përsosur për të jetuar në kompjuterin tuaj:

 • Anglisht | PDF
 • Shtyp i madh anglez | PDF
 • Spanjisht | PDF
Woman in yoga position relaxing and calm
;

Aplikacione për t'ju ndihmuar të relaksoheni dhe të relaksoheni

Këtu janë disa aplikacione që mund të jenë vërtet të dobishme për menaxhimin e ankthit dhe depresionit.

 • Belly Bio  |  Biofeedback – diaphragmatic breathing  |  mollë
 • Frymë2Relax  |  Stress management  |  mollë android
 • Ngjyrosëse  | Libër për ngjyrosje kundër stresit |  android
 • i natyralistit  | Shijoni natyrën |  mollë  android
 • Traineri i mendjes  |  Free mindfulness practices  |  mollë  |  android
 • Zhvendosja e mendjes  |  Self-rating and diary  |  mollë  android
 • My Life  | Kontrolloni dhe meditoni |  mollë  |  android
 • Luaj nje loje  | Biblioteka e gjallë e lojrave |  mollëandroid
 • Lexo nje liber  | Libra të shkarkueshëm |  mollë  android  |  microsoft
 • SAM  | Vetë-ndihmë për menaxhimin e ankthit |  mollë | android
 • Ethet shoqërore | Ndaloni varësinë nga smartphone dhe monitoroni përdorimin tuaj të teknologjisë |  android
 • Ndaloni, Fryni dhe Mendoni  |  Guided meditations  |  VIZITONI
 • Flutura e Frymës  | Frymëmarrja themelore |  mollë
 • Aplikacioni i fshatit Plum | Praktikat e relaksimit të ofruara nga mjeshtri i Zenit Thich Nhat Hanh | vizitë
 • Kutia e Shpresës Virtuale  | Vetë-ndihmë për menaxhimin e ankthit |  mollë | android
 • Ckemi?  | Ankthi vetë-menaxhim |  mollë android

Video

Learn about a wide variety of topics to understand what you may be feeling and to help you manage your own self-care, on your own time.

Put your coping skills into one bag

How you can make your own emotional first aid kit.

Ambiguous grief

Managing emotional losses.

Thanks to The Riverside Traumatic Center

Interrupted grief

Modifying our rituals.

Thanks to The Riverside Traumatic Center

Teen voices

Coping with the pandemic.

Thanks to The Riverside Traumatic Center

Brain fog

The neuroscience behind it.

Thanks to The Riverside Traumatic Center

Anxiety relief techniques

Reduce anxiety fast and feel more calm.

Thanks to Dr. Ali Mattu

Overcoming pandemic re-entry anxiety

How to cope with the anxiety of returning to work and school during the COVID-XNUMX pandemic.

Thanks to Dr. Ali Mattu

How to practice mindfulness in everyday life

XNUMX Simple exercises you can try right now.

Thanks to Dr. Ali Mattu

Stress-Management Techniques for Front Line Workers

Three techniques to help you manage stress.

Thanks to Johnson & Johnson

Lidhu me të tjerët

Talk with people you trust about your concerns, how you are feeling, and share how you are managing day-to-day. Digital tools can help keep you stay connected with friends, family, and neighbors when you aren’t able to see them in person. Follow social distancing guidelines so that you can visit with people safely in person.

Nëse keni nevojë, përdorni sistemin tuaj të preferuar të konferencave video për t'u lidhur me familjen dhe miqtë tuaj si Google Meet, Zoom, FaceTime, ose Skype. Shumë prej tyre janë falas dhe kanë mësime on-line për t'ju ndihmuar të mësoni se si t'i përdorni ato.

Merrni gazetën tonë të Ndihmës COVID VT

Mbështetja e Vermonterëve për të bërë jetë të shëndetshme dhe të kënaqshme komunitet nga komuniteti.

EMAIL: Info@COVIDSupportVT.org

ZYRA: 802.828.7368

Merrni gazetën tonë të Ndihmës COVID VT

Kush jemi ne

COVID Support VT ndihmon njerëzit të përballen me pandeminë përmes edukimit, mbështetjes emocionale dhe lidhjeve me shërbimet e komunitetit që promovojnë qëndrueshmëri, fuqizim dhe rimëkëmbje.

Mbështetja e Vermonterëve për të bërë jetë të shëndetshme dhe të kënaqshme komunitet nga komuniteti.

EMAIL: Info@COVIDSupportVT.org

ZYRA: 802.828.7368

Share Kjo