Dimana Kéngingkeun Hidangan Bébas Pikeun Barudak umur 18 taun ka handap

Usum panas ieu, ampir 37,000 murangkalih di Vermont bakal kaleungitan aksés kana naon-naon pikeun seueur anu ngan ukur saéna pikeun saé siang. Ngan ku sipat teu sakola, barudak ieu aya résiko lapar. Upami anjeun terang salah sahijina, ieu kumaha anjeun tiasa ngabantosan.

Sadayana di panjuru usum panas ayeuna, tuangeun gratis sayogi kanggo sadaya murangkalih 18 taun ka handap. Kulawarga henteu kedah ngadaptar atanapi ngadaptar; ngan ukur didatangan situs sareng kéngingkeun tuangeun gratis pikeun murangkalih. Sadaya murangkalih, henteu paduli panghasilan rumah tangga, didorong sareng wilujeng sumping. 

Gizi, Hidangan Ramah Budak kalayan Teu Daptar 

Lapar Free Vermont parantos nyusun a daptar situs makan di saluruh nagara dimana barudak tiasa tuang gratis. Éta kalebet perpustakaan, taman umum sareng kolam renang, garéja, kubu, sareng sakola - dimana waé murangkalih tiasa tuang sasarengan, hujan atanapi caang. Program pengayaan usum panas anu beroperasi di panjuru nagara ogé tiasa nyayogikeun tuangeun gratis pikeun unggal pamilon. Seueur lokasi nawiskeun jasa "grab-and-go", ogé pilihan pikeun nyandak sababaraha tuang sakaligus. Hidangan usum panas mangrupikeun "bergizi, ramah pikeun budak, sareng siap nuturkeun standar kasihatan sareng kaamanan," numutkeun Hunger Free Vermont.  

Lokasi makan ogé tiasa dipendakan ku ngadatangan https://www.fns.usda.gov/meals4kids atanapi ku mencét 2-1-1. Dua program nutrisi féderal nyayogikeun waragadna: Program Pelayanan Pangan Panas sareng Pilihan Musim Panas Seamless, anu sayogi ngalangkungan sakola waé.

Ngungkulan 'Leungit Diajar Musim Panas'

Program ieu dirancang pikeun ngatasi celah nutrisi usum panas. Seueur panilitian nunjukkeun yén aksés kana tuangeun anu séhat penting dina pembelajaran barudak. Fénoména anu didokumentasikan kalayan saé, disebat "leungitna diajar usum panas," tiasa janten bagian kusabab kaleungitan tuangeun anu bergizi anu sanés sayogi nalika waktos sakola. 

Lapar di usum panas nyumbang kana "Musim Panas Pembelajaran Kaleungitan" sareng obesitas, sareng nyegah murangkalih ngararasakeun usum panas. Program Pangaangan Usum Panas nyéépkeun celah antara taun sakola, masihan murangkalih, umur 18 taun ka handap, bahan bakar anu diperyogikeun pikeun maénkeun sareng tumuh salami usum panas sareng uih deui ka sakola anu siap diajar.

~ Agénsi Atikan Vermont

3 Hidangan Pasagi: Penangkal Panalitian Pikeun Leungit Diajar Musim Panas?

Naha mungkin yén pangobatan pikeun leungitna diajar usum panas mangrupikeun tilu tuangeun pasagi anu saé sapoé? Nutrisi anu saé mangrupikeun prinsip dasar ngembangkeun otak anu séhat dina murangkalih. Ningkatna bukti nunjukkeun pentingna tuangeun anu bergizi sapanjang taun salaku konci pikeun barudak siap, daék, sareng tiasa diajar nguntungkeun pinuh. Sareng anu penting, pikeun henteu leueur dina usum panas.

Hidangan usum panas maénkeun peran kritis dina kasehatan sareng karaharjaan nonoman Vermont. Kalayan gizi anu saé, murid-murid berpenghasilan rendah ngajaga katrampilan maca sareng matématika nalika usum panas. Nalika barudak ilubiung dina program tuangeun usum panas lokal, aranjeunna balik ka sakola anu séhat sareng siap diajar. 

~ Lapar Gratis Vermont

Ngabantosan Vermonters Lapar Milarian Hidangan

Dina Méi, anu Vermont Foodbank ngumumkeun peluncuran Pelat lengkep VT. Program anu dibiayaan lokal nyayogikeun buleud tuangeun anu dikandung ku barang-barang produksi sareng barang-barang seger sareng stabil sanésna, di pusat distribusi gaya drive-through di sadaya 14 kabupatén di Vermont. Pendaptaran diperyogikeun. Milarian tanggal sareng situs anu turun-di dieu. Program ayeuna dijadwalkeun dijalankeun dugi ka Séptémber 2021. Tanggal énggal bakal teras ditambihan kana halaman wéb pendaptaran janten teras parios deui kanggo distribusi énggal. 

Vermont Dulur Dahar nyayogikeun tuangeun anu bergizi kanggo Vermonters anu peryogi bantosan tuangeun, ogé sumber panghasilan anu stabil pikeun réstoran Vermont, patani, sareng penghasil tuangeun. Dibiayaan ku Déwan Vermont pikeun ngatasi kerawanan pangan anu aya hubunganana sareng pandemi, VEE dikelola ku Peta Komunitas Tenggara Vermont, SEVCA. Program bakal neraskeun jasa dugi ka 30 Séptémber 2021, laun-laun ngirangan jumlah tuangeun anu sayogi dina usaha ngaheulakeun program pikeun anu paling rentan.

Upami rumah tangga anjeun kaleungitan gajih atanapi biaya perawatan murangkalih anjeun parantos ningkat, anjeun tiasa kéngingkeun 3JajaranVT atanapi paningkatan pikeun manpaat anu parantos anjeun tampi. Pikeun ngamimitian, email 3svt@vtfoodbank.org, nelepon 1-855-855-6181 atanapi téks VFBSNAP ka 85511.

Diajar Langkung seueur sareng Milarian Sumber

Didatangan halaman wéb Vermont Free Hunger pikeun milarian terang kumaha sareng dimana mendakan tuangeun usum panas pikeun murangkalih di Vermont.

Diajar ngeunaan sumberdaya komunitas lokal sareng lokal pikeun milarian bantosan katuangan di Halaman wéb Vermont Foodbank

Nelepon 2-1-1, pilihan # 2. Pembimbing Dukungan Kami nangtung pikeun ngajawab patanyaan anjeun ngeunaan aksés kadaharan di Vermont. Kami tiasa ngabantosan anjeun mendakan sumber anu pas sareng ngalamar program anu pas pikeun anjeun sareng kulawarga. 

Maca blog kami ngeunaan kerawanan pangan di Vermont, Salaku Pandemi Senyawa Kamanusaan Dahareun di Vermont, Warga Setempat Ngalawan Lapar.

lalajo kami Balé Kota ngeunaan Insecurity Pangan di Karajaan Kalér-Kalér pikeun langkung seueur sumber.

Ngalanggan Blog COVIDSupportVT

Lebetkeun alamat surélék anjeun pikeun ngalanggan nampi béja ngeunaan tulisan blog énggal ku email.


Kedah Ngobrol?

Nelepon 2-1-1 (pilihan # 2) atanapi 866-652-4636 (pilihan # 2) gratis, rahasia, konseling hiji-hiji. Penasihat Pendukung kami sayogi Senén - Jumaah. 

Dina Krisis? 

Upami anjeun atanapi jalmi anu anjeun jaga ngalaman pikiran bunuh diri atanapi ngarugikeun diri, anjeun tiasa: nyauran hotline pencegahan bunuh diri nasional di 1-800-273-825; téks VT ka 741741 pikeun ngahubung sareng Penasihat Krisis 24/7; sambung sareng puskesmas méntal lokal anjeun pikeun 24/7 sokongan. 

Milarian Pitulung

Milarian sumber sareng alat pikeun ngungkulan setrés di www.COVIDSupportVT.org. Tuturkeun COVID Support VT dina Twitter, Facebook jeung Instagram. Sareng tetep énggal, daptar kanggo urang newsletter jeung blog.

Diajar ngeunaan anu bakal datang Lokakarya Kaséhatan ti COVID Support VT, sareng Aula Kota kami nuju hosting di kemitraan sareng organisasi komunitas.

Tarjamah hiji-klik kana 100 bahasa dina sagala rupa anu aya dina COVIDSupportVT.org halaman wéb, tambah Sumberdaya Multilingual & bahan anu tiasa diunduh dina 10 basa umum pikeun komunitas imigran sareng pangungsian Amérika Anyar Vermont. 

Milarian pusat kaséhatan méntal komunitas lokal anjeun ku ngadatangan Mitra Perawatan Vermont.

COVID Support VT dibiayaan ku Abuse Abuse and Mental Health Services Administration and Federal Emergency Management Agency, dikelola ku Vermont's Department of Mental Health, sareng dikelola ku Mitra Perawatan Vermont, jaringan statewide tina 16 instansi berbasis komunitas nirlaba anu nyayogikeun kaséhatan méntal, panggunaan narkoba, sareng jasa cacad inteléktual sareng pangembangan sareng dukungan. 

bagikeun ieu